Lean Managment in a Higher Education Institution: Reserves of Resource Saving and Labor Productivity Increase - Spiridonova V., Ekaterina
Štíhle výrobné metódy a nástroje sú čoraz populárnejšie v mnohých odvetviach hospodárstva na celom svete. Jednoduché a zrozumiteľné nástroje Lean umožňujú identifikovať a znižovať plytvanie, optimalizovať procesy a zvyšovať produktivitu práce. Inštitúcie vyššieho vzdelávania tiež začínajú implementovať Lean postupy na zlepšenie svojich procesov. Lean metódy často dopĺňajú informačné a komunikačné technológie Industry 4.0, a spolu poskytujú synergický efekt. Firemná kultúra vysokej školy je obmedzujúcim faktorom pri implementácii Lean výroby.