ARIMA modelovanie v SAS Enteprise Guide - Kútiková, Jana, 1995-
Modelovanie časových radov pomocou ARIMA (autoregresné integrované kĺzavé priemery, modely v softvéri SAS Enterprise Guide), triede modelov štatistickej analýzy slúžiacich k pochopeniu vlastností časových radov a k predpovedaniu ich správania do budúcnosti. Procedúra PROC ARIMA v softvéri SAS Enterprise Guide, spolu s názornou ukážkou použitia na modelovanie časovo závislého parametra v stochastickom Cairns-Blake-Dowd modeli úmrtnosti.