Effects of Foreign Trade on the Economic Performance of Industries - Evidence from Wood Processing Industry of Czechia and Slovakia - Sujová, Andrea
Vplyv zahraničného obchodu na ekonomickú výkonnosť v drevospracujúcom priemysle Česka a Slovenska. Metóda multivariačnej regresie (MLR), testy predpokladov pre modely MLR a Grangerov test kauzality sa použili na identifikáciu asociácie medzi ekonomickou výkonnosťou zahraničného obchodu a vytvorili sa ukazovatele na meranie účinkov zahraničného obchodu na úrovni odvetvia.