Závislá činnosť podľa Zákonníka práce - Matlovičová, Iveta
Závislú prácu definuje ustanovenie § 1 ods. 2 zákona č. 311/2001 Z. z. (Zákonník práce) v znení neskorších predpisov. Závislá práca môže byť vykonávaná výlučne v pracovnom pomere alebo v obdobnom pracovnom vzťahu, a iba výnimočne aj v inom pracovnoprávnom vzťahu.