Linguistic Summaries in Evaluating Elementary Conditions and Their Application in Software Environment - Sojka, Pavol, 1978-
Táto práca formalizuje integráciu kvantifikovaných súhrnov a kvantifikovaného hodnotenia do konceptu databázových dotazov, aby sa umožnila ich flexibilita, napríklad pomocou vnorených kvantifikovaných podmienok dotazu na hierarchické dátové štruktúry.