Daňové zvýhodnenia za rok 2021 - Matlovičová, Iveta
Nezdaniteľné časti základu dane (daňové úľavy) sú zvýhodnenia, ktorými si daňovník môže znížiť dosiahnutý čiastkový základ dane a znížiť si tak svoju daňovú povinnosť. Výšku nezdaniteľných častí základu dane, ako aj podmienky nároku na ich uplatnenie upravuje § 11 zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov. Nezdaniteľná časť základu dane na daňovníka, nezdaniteľná časť základu dane na manželského partnera a nezdaniteľná časť základu dane na príspevky na doplnkové dôchodkové sporenie.