Zodpovednosť zamestnanca a zamestnávateľa v pracovnom práve - Hrtánek, Ladislav
Predpoklady pracovnoprávnej zodpovednosti - existencia pracovnoprávneho vzťahu, protiprávne konanie, spôsobenie škody alebo ujmy ako protiprávneho následku, príčinná súvislosť protiprávneho konania a protiprávneho následku. Protiprávne konanie a jeho prejavy.