Forget about “Tax Heavens” and Welcome “Digital Heavens” - Kubicová, Jana, 1961-
Skúmanie, či konkurencieschopnosť členských štátov Európskej únie významne závisí od úrovne aktuálneho štádia procesu digitalizácie. Digitalizácia ako nový, mimoriadne silný prvok, ktorý formuje podnikanie, produktivitu práce, pracovné procesy a celú ekonomiku. Vysoká intenzita digitalizácie v poslednom období, ktorá sa ešte viac prehĺbila kvôli pandémii Covid-19.