Stochastické modely v zdravotnom poistení - Škrovánková, Lea, 1954-
Možnosť využitia aktuárskej matematiky v zdravotnom poistení. Pojmy potrebné na konštrukciu stochastického modelu pomocou Markovových reťazcov. Spôsoby oceňovania Markovových reťazcov v spojitosti so systémovým modelovaním. Pojem matice pravdepodobností prechodu, ktorá sa tiež nazýva stochastická matica. Kalkulácie pre poisťovníctvo so zameraním na pravdepodobnosti toho, že poistený bude v danom stave po určitom období (zdravý, chorý alebo mŕtvy).