Použitie softvéru MoSes pri určovaní ziskovosti produktu životného poistenia - Šoltésová, Tatiana, 1975-
Predstavenie aktuárskeho softvéru MoSes používaného v poisťovacích spoločnostiach na rôzne aktuárske činnosti, so zameraním na projektovanie peňažných tokov s cieľom určenia, či portfólio poistných zmlúv je ziskové. Ukážka, ako nastaviť predpoklady aktuárskej bázy v softvéri MoSes (napr. vstupy), práce v prostredí MoSes a predstavenia výstupu, z ktorého sa zistia potrebné údaje a projektované peňažné toky. Ukážka spôsobu reportovania výsledkov výpočtov pre manažment poisťovne.