The Emergence of Ecodesign and the Circular Economy Model - Chomová, Katarína, 1983-
Ekodizajn ako kľúčová koncepcia výrobného priemyslu a jeho úsilie o transformáciu masovej výroby, masovej spotreby a masovej likvidácie paradigmy na dosiahnutie udržateľnosti. Prehľad konceptov, modelov a prístupov, ktoré majú ambíciu vytvárať spoločnosť rešpektujúcu ľudí a planétu, od trvalo udržateľného rozvoja po model obehového hospodárstva.