Jednotný civilný delikt alebo oddelené režimy zmluvnej a mimozmluvnej náhrady škody? - Novotná, Marianna
Analýza stretov systémov zmluvnej a mimozmluvnej zodpovednosti za škodu. Posúdenie ich vzájomného vzťahu a normatívneho nastavenia. Posúdenie, ktorý z prístupov - jednota alebo oddelenosť režimov je z pohľadu slovenského práva vhodnejší.