Applicability of Ordinal Sums of Conjunctive and Disjunctive Functions in Classification - Hudec, Miroslav, 1969-
Skúmanie klasifikácie do troch tried áno, nie, možno ordinálnymi súčtami konjunktívnych a disjunktívnych funkcií. Tento prístup je vhodný vtedy, keď sú požiadavky na klasifikáciu vyjadrené lingvisticky, keď expertné znalosti nie sú dostupné vo forme pravidiel IF-THEN, alebo nie je nastavený atribút označený výstupom.