Medzinárodné a národné aspekty riešenia problémov klimatickej zmeny. Niektoré teoretické prístupy - Kurucz, Milan, 1954-
Načrtnutie niektorých aspektov riešenia otázok medzinárodnej spolupráce v teórii medzinárodných režimov, ako aj odlišné teoretické prístupy k systémovým zmenám súčasných hospodárskych a politických vzťahov v národných štátoch.