Kvalifikovaní pracovníci si určujú podmienky
Pracovný trh aj naďalej výrazne ovplyvňuje neistota spojená s pandémiou a nejasnými krokmi vlády. Očakáva sa mierny nárast ekonomiky a znižovanie nezamestnanosti. Najväčší dopyt bude v oblasti IT, bankovníctve a vo finančných službách. Slovensko stratilo atraktivitu pre zahraničie. Je nedostatok kvalifikovaných pracovníkov, nepomáhajú ani nábory zo zahraničia. Predpoklad vývoja trhu.