Study on Impacts of COVID-19 Pandemic Recession Based on Monte Carlo Simulation - Shang, Di
Dopad ekonomickej recesie spôsobenej bezprecedentnou pandémiou COVID-19 odhadom amplitúdy, trvania a rozsahu vplyvu recesie. Metóda bodu obratu na extrakciu charakteristík historických recesií od roku 1980 v 153 krajinách a tieto informácie použité na získanie distribučných charakteristík tempa rastu hrubého domáceho produktu v týchto krajinách počas súčasnej recesie vyvolanej pandémiou pomocou simulácie Monte Carlo.