Productivity Convergence in the European Union - The Role of Labour Market Institutions - Chovancová, Petra
Faktory ovplyvňujúce konvergenciu produktivity v členských štátoch Európskej únie s dôrazom na úlohu vybraných inštitúcií trhu práce. Pomocou panelovej regresie s fixnými efektmi sa odhaduje špecifikácia dobiehania produkčnej funkcie a jej rozšírenia. Empirická analýza sa vykonáva na súbore údajov zahŕňajúcom pozorovania od roku 1995 do roku 2017 pre všetky členské štáty Európskej únie. Empirické výsledky potvrdili úlohu poznatkov pri určovaní konvergencie celkovej produktivity faktorov a predpoklad o rozhodujúcej úlohe inštitúcií trhu práce.