Data Envelopment Analysis, EPI, CIP, Eco-Innovation a GBAORD v kontexte s environmentálnymi daňmi - Simonidesová, Jana, 1968-
Efektívnosť environmentálnych daní s environmentálnym aspektom vo vybraných krajinách Európskej únie, ktoré vstupovali spolu so Slovenskou republikou do EÚ v roku 2004. Spojitosť environmentálnych daní s rôznymi indexami ako EPI, CIP, Eco-innovation, GBAORD a podobne. Výkonnosť krajín s rôznymi indexmi v snahe preukázať, že hospodársky rast krajín nemusí ísť na úkor životného prostredia.