Produktivita práce na Slovensku v období kríz v porovnaní so susednými krajinami a EÚ27 - Jenčová, Juliána, 1996-
Produktivita práce a jej vývoj od roku 2008 po súčasnosť. Počas sledovaného obdobia zasiahli ekonomiky krajín dve veľké krízy a to hospodárska kríza a kríza spôsobená pandémiou ochorenia COVID-19. Definícia produktivity práce a následne sledovaný vývoj ukazovateľa produkčnej kapacity v SR a porovnaný s vývojom vybraných krajín v rámci štátov Európskej únie.