Úvod do problematiky centier zdieľaných služieb - Grachová, Dagmar, 1997-
Zdieľané služby a centrá zdieľaných služieb (Shared Service Centres, SSCs), ich definovanie od viacerých autorov a demonštrovanie na konkrétnom príklade prostredníctvom prípadovej štúdie. Charakterizácia SSCs pôsobiacich na Slovensku, s definovaním ich základných znakov na základe využitia matematicko-štatistickej metódy a interpretáciou údajov prostredníctvom grafov. Podiel zahraničných regiónov na SSCs v SR. Zahraniční investori vo forme SSC prítomní na Slovensku a oblasti ich pôsobenia: účtovníctvo a financie, IT sektor, ostatné obchodné služby, predaj a marketing, zákaznícke služby, obstarávanie, vývoj informačno-komunikačných technológií a služby v oblasti ľudských zdrojov, s priblížením firiem ako AT&T, DELL, IBM a COVESTRO.