Modely riadenia ekonomickej diplomacie vo vybraných európskych krajinách - Hrinko, Ján, 1992-
Funkcie, úlohy a systémy riadenia ekonomickej diplomacie vo vybraných krajinách, so zameraním na praktický popis troch modelov ekonomickej diplomacie (integrovaný model, duálny model a model tretej agentúry) na príklade Slovenskej republiky, Českej republiky a Spojeného kráľovstva. Analýza údajov vývozu tovarov a služieb v stálych cenách s ohľadom na slovenský export a HDP, ako aj svetový HDP, v rokoch 2010 až 2019 zo Štatistického úradu SR a Svetovej banky. Predikcia slovenského exportu do roku 2025 pomocou korelačnej regresnej analýzy v rámci školského modelovania.