Verifikácia predikčnej schopnosti vybraných modelov na vzorke podnikov pôsobiacich v kreatívnom priemysle - Trúchliková, Mária, 1991-
Verifikácia predikčnej schopnosti vybraných modelov na vzorke podnikov pôsobiacich v kreatívnom priemysle. Na zhodnotenie finančného zdravia boli zvolené štyri modely – Altmanovo Z-skóre, Index 05, Index bonity a Tafflerov model. Na porovnanie predikčnej schopnosti modelov bola použitá matica zmien, ktorá zachytáva špecificitu a senzitivitu modelov ako aj ich celkovú správnosť.