Transferové oceňovanie počas pandémie COVID-19 - Simonidesová, Jana, 1968-
Transferové oceňovanie predstavuje postup, ktorým sa stanovujú ceny pri transakciách medzi závislými osobami, prevažne na daňové účely. Transferové oceňovanie sa donedávna týkalo len zahraničných osôb, v súčasnosti sa týka aj tuzemských závislých osôb a jeho pôsobnosť sa rozšírila aj na ďalšie vzťahy. Transferové oceňovanie sa nevzťahuje na všetky transakcie a všetky daňové subjekty. Skutočnosť, či podnikateľa musí zaujímať oblasť transferového oceňovania, závisí od jeho transakcií, teda obchodných činností. Podľa OECD pandémia Covid-19, vzhľadom na svoju povahu, patrí do kategórie externého „katastrofického“ rizika, čo znamená, že ide o nepriaznivú externú udalosť, ktorá môže spôsobiť škody alebo straty.