Online supermarket a jeho súčasný rozmach na Slovenskom trhu - Korytinová, Kristína, 1995-
Online nákup potravín sa dostal do popredia najmä počas globálnej pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom v minulom roku. V dôsledku prísnych protiepidemických opatrení boli predajcovia aj spotrebitelia nútení prispôsobiť svoje nákupné správanie. Cieľom príspevku je upriamiť pozornosť na expanziu maloobchodu do online prostredia. Charakterizuje výhody a nevýhody nákupu potravín cez internet, možné riziká pre kupujúcich, ako aj aktuálny prehľad online supermarketov a situáciu na Slovensku. Výsledok odhaľuje, ako zákazníci vnímali a využívali online nákup potravín počas pandémie.