Prevencia, základ pre riešenie sociálnych problémov - Kukura, Marek, 1995-
Pri mnohých sociálnych problémoch nie je hlavným problémom financovanie, ale informovanosť. Vytvorenie spoločnosti a jej myslenia je dlhodobý, ale nepopierateľný výsledok. Krátkodobé stimuly na riešenie problémov prinášajú rýchle účinky, ale nie sú trvalé, preto je potrebné vytvárať povedomie o problémoch. Príspevok sa zameriava na choroby, ktoré vo veľkej miere postihujú ženy, a v mnohých prípadoch by stačila len prevencia. Aby sa zvýšila účasť na preventívnych prehliadkach, musí sa najskôr poznať cieľová skupina, kde sú použité matematické a štatistické metódy.