Profesionálny golfista ako ambasádor športového odvetvia - Malíčková, Lucia, 1988-
Šport sa stal celosvetovým fenoménom s socioekonomickým významom. Do popredia sa dostáva športový marketing, ktorý využíva marketingové stratégie na rozvoj konkrétnych športových odvetví. Jednou z možností je využiť elitného športovca, aby upútal pozornosť ľudí, ktorí sa s ním stotožňujú. Športovec, profesionálny golfista, vytvára posolstvo, emóciu, ktorá odlišuje golf od iných športov. Príspevok prináša základ pre identifikáciu marketingovej stratégie použitej v procese rozvoja golfového odvetvia. Profesionálni športovci sa stávajú vplyvnými osobnosťami, ktoré vytvárajú trendy v športe. Príspevok sa zameriava na analýzu vplyvu športových superhviezd na rozvoj golfu vo svete aj na Slovensku, uvádza konkrétne mená a ich vplyv. Analyzuje osobné, trhové a marketingové faktory športovej hviezdy. Cieľom príspevku je definovať základ hodnoty profesionálneho golfistu pri rozvoji tohto odvetvia.