Vplyv influencerov na uvedomelé spotrebiteľské správanie v zmysle zdravého životného štýlu - Sluka, Tatiana, 1996-
Pred rokmi sa spoločnosti prezentovali výlučne v televízii, novinách, na billboardoch a pod. V súčasnosti sa kladie väčší dôraz na využívanie internetu a sociálnych sietí, ale aj na blogy s rôznym obsahom. Keď sa pozeráme na internet ako na médium strategickej komunikácie, spoločnosti si uvedomujú okrem iného aj silu vplyvu digitálnej platformy, kde ľudia pravidelne vyhľadávajú zážitky so značkami. Digitálni influenceri majú vplyv na členov určitých komunít, ktoré sa zoskupujú okolo podobných záujmov. Cieľom príspevku je riešiť otázku digitálneho marketingu a influencer marketingu a ich vplyvu na správanie spotrebiteľov, ktorí dbajú o svoje zdravie. Na základe výskumu sa analyzuje, ako influenceri ovplyvňujú vedomé správanie spotrebiteľov a jeho vplyv na zdravý životný štýl. Výsledky prieskumu ukazujú, že influenceri majú významný vplyv na rozhodnutia spotrebiteľov. Zistilo sa tiež, že dôvera a vnímaná užitočnosť majú významný sprostredkovateľský vplyv na vzťah medzi influencermi a ich sledovateľmi. Prínos tohto výskumu sa odzrkadľuje v predmete práce, a to influenceri so sprostredkovateľskými účinkami dôvery a vnímanej užitočnosti.