Etické aspekty neuromarketingu s použitím nano-neuro marketingových technológií - Šášky, Michael, 1996-
Cieľom príspevku je identifikovať základné etické aspekty výskumu nano-neuromarketingu, ako aj všetky prekážky a obmedzenia spojené s etickými predpismi na ochranu subjektov, ktoré sú predmetom výskumu neuromarketingu. Príspevok vychádza zo všeobecných etických princípov pilierov stanovených Neuromarketingovou vedeckou a obchodnou asociáciou. Metodická časť príspevku pozostáva z dedukcie, syntézy a analýzy jednotlivých etických aspektov. Hlavnou vedeckou metódou použitou na vytvorenie príspevku je analýza a zber údajov, hodnotenie a interpretácia. Hlavným výstupom príspevku je poukázanie na potrebu zachovať a dodržiavať etické aspekty a princípy pri vykonávaní neuromarketingového výskumu.