Sociálno-ekonomický vývoj v Turecku v medzivojnovom období - Kucharčík, Rudolf, 1977-
Moderné Turecko vzniklo v medzivojnovom období po definitívnom zániku Osmanskej ríše. Nová politická elita bola nútená uskutočniť spoločenské, politické a ekonomické reformy a presvedčiť o ich význame obyvateľov rurálnej a agrárnej krajiny. Nová politická elita vytvárala štát založený na princípoch republikanizmu a sekularizmu.