Co-movement of Nominal Exchange Rates Within the European Union - Szabó, Jakub, 1996-
Skúmanie, či šesť z mien nečlenských štátov eurozóny zaznamenáva spoločné pohyby vo svojich výmenných kurzoch voči euru, čo umožňuje posúdiť, do akej miery sú tieto meny v potenciálnom prípade koherentné. Prístup vlnkovej analýzy, ktorý umožňuje posúdiť časovú a frekvenčnú oblasť časových radov výmenných kurzov.