Aspekty environmentálneho manažmentu na udržateľný rozvoj - Boorová, Brigita, 1979-
Európska únia i vláda Slovenskej republiky považuje trvalo udržateľný rozvoj za základný princíp rozvoja spoločnosti. Stálou výzvou pre Slovensko je premietať princípy trvalo udržateľného rozvoja do každodenného života, posudzovať všetky plánované i realizované aktivity prostredníctvom kritérií trvalo udržateľného rozvoja a vyhodnocovať smerovanie k trvalej udržateľnosti pomocou súboru merateľných ukazovateľov trvalo udržateľného rozvoja. K merateľným ukazovateľom patria nástroje environmentálnej politiky.