Relationship Between the Leadership Style and Organizational Performance in Hungary - Karácsony, Péter
Efektívne vedenie je jedným z najdôležitejších nástrojov organizácie na udržanie svojho podnikania tvárou v tvár problémom spôsobenými globálnym ekonomickým prostredím. Úspešní manažéri dokážu ovplyvniť svojich zamestnancov a motivovať ich k posilňovaniu výkonnosti organizácie. Hlbší pohľad na faktory efektívneho štýlu vedenia organizácií. Vzťah štýlu vedenia a výkonnosti organizácie pomocou kvantitatívnej analýzy 376 účastníkov v Maďarsku. Štýl vedenia predpovedal výkonnosť organizácie, čo znamenalo 29% rozptyl vo výkonnosti.