Effect of Exogenous Monetary Policy Shocks on Selected Macroeconomic Variables in Hungary: A SVAR Approach - Csápai, Ádám, 1996-
Cieľom práce je odhadnúť štrukturálny vektorový autoregresný model maďarskej ekonomiky a predstaviť reakcie vybraných makroekonomických premenných na exogénny šok menovej politiky. Model odhaduje s rekurzívnymi krátkodobými obmedzeniami. Analyzujeme mesačné údaje o priemyselnej výrobe, cenách, úrokových sadzbách a výmennom kurze v rokoch 2004 až 2019.