Corporate Governance of Financial Stability - Tůma, Zdeněk
Rôzne aspekty inštitucionálneho usporiadania a porovnávanie dvoch prúdov - jeden sa týkal krajín s oddeleným dohľadom od centrálnej banky, druhý sa zameriaval na integrovaný dohľad do centrálnej banky. Inštitucionálne nastavenia sa medzi týmito dvoma režimami líšia s dôsledkami na interné riadenie centrálnych bánk. Klady a zápory oboch systémov a vplyv na menovú politiku a rámec inflačného cielenia.