Digital Performance in V4 Countries - Kiseľáková, Dana
Pandémia Covid-19 poukázala na dôležitosť a nevyhnutnosť digitálnych technológií a prenos niektorých aktivít do online priestoru. Index digitálnej ekonomiky a spoločnosti (DESI) monitoruje celkovú digitálnu výkonnosť Európy. Cieľom článku je analyzovať 3. časť tohto indexu, a to Používanie internetu. Na vzorke krajín V4 analyzovaná výkonnosť jednotlivcov v tejto oblasti (celkové DESI v roku 2020). Čiastočná analýza vybraných segmentov DESI bola v období rokov 2015 - 2020, kvôli poukázaniu na pokrok krajín za posledné roky.