Development of Slovak Capital in Tax Havens - Jenčová, Sylvia
Počet offshore spoločností na základe údajov finančnej správy Ministerstva financií SR a Bisnode A Dun & Bradstreet Company a vývoj slovenských spoločností v daňových rajoch v rokoch 2008-2020. Hypotéza o štatisticky významných rozdieloch v počte slovenských offshore spoločností v analyzovaných krajinách medzi rokmi 2020 a 2008. Výsledky poukazujúce, že počet spoločností v daňových rajoch vzrástol v najväčšej miere v roku 2020.