Vplyv COVID-19 na lízingy podľa IFRS 16 s účinnosťou od 1. júna 2020 a iné zmeny súčinnosťou od 1. januára 2021 a neskôr - Mokošová, Daša, 1979-
IASB z dôvodu šíriacej sa nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby COVID-19, ktorá spôsobila utlmenie veľkých častí ekonomík všetkých krajín, už v marci 2020 zareagovala zmenou v niektorých naplánovaných aktivitách. IASB identifikovala, že novela IFRS 16 pre nájomcov, by mohla čiastočne zmierniť aktuálnu situáciu a preto v máji 2020 vydala dokument „Úľavy na nájomnom vdôsledku ochorenia COVID-19".