Prijaté novelizácie v znení IAS 1 a IAS 8 s účinnosťou od 1.1.2020 a neskôr - Mokošová, Daša, 1979-
V novembri 2019 Európska komisia prijala dve nariadenia, ktorými sa upravilo znenie v IAS 1 Prezentácia účtovnej závierky a IAS 8 Účtovná politika, zmeny v účtovných odhadoch a chyby. Nariadením Komisie (EÚ) č. 2019/ 2075 z 29. novembra 2019 sa aktualizovali existujúce odkazy s odkazmi na revidovaný koncepčný rámec. Druhým nariadením Komisie (EÚ) č. 2019/2104 z 29. novembra 2019 sa spresnil pojem „významný“, aby účtovné jednotky mohli ľahšie vykonávať posudzovanie významnosti a posilniť dôležitosť zverejnení v poznámkach účtovnej závierky.