Nariadenia pre oblasť účtovníctva s účinnosťou od 1. 1. 2020 a neskôr prijaté v Európskej únii - Mokošová, Daša, 1979-
Všetky zmeny IFRS musia prejsť pripomienkovým konaním a až po ich overení na súlad s Európskou účtovnou legislatívou a odsúhlasení, sú k nim vydané nariadenia Európskej komisie, alebo Európskeho parlamentu a Rady, v ktorých je uvedená aj ich účinnosť. V priebehu roka 2020 boli prijaté ďalšie tri nariadenia, ktoré ovplyvňujú vykazovanie údajov z účtovníctva od 1. januára 2020 a neskôr.