Social Networking in the Everyday Life of Student Youth in the Western Ukraine - Puhach, Serhii
Štúdium služieb sociálnych sietí pomocou sociologického prieskumu ako perspektívny smer výskumu súčasných vzorcov správania určitých skupín obyvateľstva. Výskum rozšírenia sociálnych sietí u študentov pomocou 687 odpovedí z elektronického dotazníkového prieskumu vyplneného študentmi geografie z regionálnych centier západnej Ukrajiny na jar roku 2020. Analýza rozmanitosti využívania predmetných služieb a každodenných aktivít študentov na sociálnych sieťach. Výskum otázky medziregionálnych rozdielov v rozšírení a využívaní služieb sociálnych sietí medzi študentmi. Zistenie výraznej dominancie služieb troch sociálnych sietí: Instagram, Telegram a Facebook. Podmienenosť rôznorodosti služieb sociálnych sietí osobitosťami každodenných aktivít študentov a aj miestnymi podmienkami (poloha voči hraniciam, štruktúra sídelného systému, podiel vidieckeho obyvateľstva a ďalšie).