Comparison Uncertainty of Different Types of Membership Functions in T2FLS: Case of International Financial Market - Janková, Zuzana
Článok sa zaoberá určovaním a porovnávaním rôznych typov funkcií intervalu 2. typu fuzzy logiky pomocou prípadovej štúdie na medzinárodnom finančnom trhu. Model je demonštrovaný na časovej rade popredného akciového indexu DJIA amerického trhu. Funkcie členstva v fuzzy logike typu 2 môžu zahŕňať dodatočnú neistotu vyplývajúcu z nejasných, neistých alebo nepresných finančných údajov, ktoré sú vybrané ako vstupy do modelu.