Psychodiagnostika jako psychologická aplikace - Niederlová, Markéta
Priblíženie psychodiagnostiky nielen ako množiny konkrétnych metód a testov popísaných v učebniciach a manuáloch a jednoducho použiteľných na diagnostikovanie nejakej psychickej vlastnosti či stavu, ale najmä ako potreby psychodiagnostického formulovania problému, rozvažovania kontextu či hĺbky diagnostického záberu. Opis vybraných oblastí psychodiagnostiky – postupy klinické, postupy využívajúce projektívne metódy a ďalšie.