[Psychologické aspekty zamestnateľnosti vysokoškolských študentov a absolventov v kontexte očakávaní zamestnávateľov] - Paulík, Karel
Recenzia knihy zameranej na psychologické súvislosti uplatnenia absolventov vysokých škôl na trhu práce, zaoberajúca sa teoretickými aj praktickými otázkami s metodologickým a empirickým pozadím problematiky. Kniha predstavuje úspešný a náročný originálny pokus o rozšírenie poznatkovej základne o problematike zamestnateľnosti absolventov vysokých škôl. Poskytuje komplexný interdisciplinárny pohľad, opierajúc sa o relevantné odborné zdroje a vlastné výskumné zistenia, ktoré približujú súčasnú situáciu na Slovensku a v Českej republike, s užitočnými informáciami aj v európskom kontexte. Kniha má potenciál osloviť odborníkov zameraných na psychologické a pedagogické otázky v oblasti ľudských zdrojov a na implementáciu personálnej politiky.