Automatizácia vo výrobe nezastaviteľným trendom - Szmrecsányi, Tomáš
Automatizácia ako čoraz aktuálnejšia téma aj vzhľadom k chronickému nedostatku pracovníkov v logistike a k rýchle rastúcim mzdám zamestnancov v priemysle, pričom aj v strednej Európe sa začína vyplácať nahradzovať profesie s nízkou pridanou hodnotou automatizáciou či robotmi, medzi ktoré patrí aj doprava komponentov na linku. Vhodnosť dopravy vysokozdvižnými vozíkmi najmä pri ťažkých komponentoch či prepravkách. Urýchľovanie dopravy komponentov na pracovisku a umožnenie ich ľahšej dohľadateľnosti v procese vďaka dopravníku. Praktické skúsenosti v podnikoch, napr. v automobilke Volkswagen Slovakia, logistickej spoločnosti DHL Logistics (Slovakia), Geis SK + CZ, Sony DADC Czech Republic, Jungheinrich či Gefco.