Terrorist Modus Operandi and Protection of Human Rights - Kowalska, Samanta
Súčasné úvahy zdôrazňujú, že podstata ľudských práv by mala slúžiť ako záchytný bod pre orgány činné v trestnom konaní s cieľom zabrániť svojvoľnému dohľadu nad občanmi. Preto sa vydzvihuje dôležitosť vytvorenia stratégie boja voči teroristickým útokom vo forme účinných preventívnych opatrení založených na aktívnom zapojení ľudí a rozumnej legislatíve.