Jurkovičova tepláreň, príklad efektívneho využitia brownfieldu - Szmrecsányi, Tomáš
Vznik unikátneho architektonického návrhu rekonštrukcie brownfieldu Jurkovičova tepláreň (Jurkovičova Tepláreň Sky Park by Zaha Hadid) v Bratislave z dielne architekta Martina Paška a tímu DF CREATIVE GROUP. Minulosť predmetnej industriálnej pamiatky siaha do rokov 1941 – 1942, kedy fungovala ako turbocentrála, koncom 20. storočia prevádzku utlmili a v roku 2008 boli kotolňa a turbínová hala vyhlásené za národnú kultúrnu pamiatku. Predstavenie víťazného architektonického konceptu v rámci architektonickej súťaže s projektom na jej rekonštrukciu vyhlásenej spoločnosťou Penta Real Estate.