Pridrahí pracovníci na Slovensku? Hrozba konca lacnej pracovnej sily udrela rýchlejšie, ako sme čakali - Morvay, Karol, 1973-
Čoraz častejšie sa zo strany predstaviteľov firiem používa argument, že pracovná sila na Slovensku sa už stáva drahou. Je síce drahšia ako napríklad v krajinách juhovýchodnej Európy, ale problém je vážnejší: v istom zmysle sa slovenský pracovník stáva pridrahý už aj v porovnaní s vyspelejšími ekonomikami, aj pri jeho nižšej mzde. Dôvody pre uvedenú hospodársku situáciu.