Prečo nezamestnanosť narástla iba málo počas covid krízy? Politici vám celú pravdu nepovedia - Morvay, Karol, 1973-
Skutočnosť, že na útlm ekonomiky reaguje trh práce nepriaznivo, je samozrejmosťou – menej samozrejmé je, že reakcia trhu práce na ekonomický útlm z pandémie ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom je výrazne miernejší ako pri predchádzajúcich poklesoch slovenskej ekonomiky. Politici poukazujú na to, že napriek ťažkej ekonomickej depresii miera nezamestnanosti stúpla iba mierne – masívne ubúdanie osôb v produktívnom veku v roku 2020 však zmierňovalo momentálne napätie na trhu práce.