IT technológie zrýchľujú procesy v dodávateľskom reťazci - Szmrecsányi, Tomáš
Používanie IT technológií pre bezproblémový tok a jednoznačnú identifikáciu tovaru v rámci logistiky, napr. pomocou čiarových kódov, ako najdôležitejší faktor pre dohľadateľnosť tovaru v dodávateľskom reťazci, pričom nevyhnutná je aj dostupnosť tejto informácie. Používanie IT technológií pre elektronickú výmenu údajov (Electronic Data Interchange, EDI), ako RFID čipy, SSCC a QR kódy, internet vecí (Internet of Things, IoT) či senzory, ktoré výrazne napomáhajú pri vyhľadávaní tovaru v dodávateľskom reťazci.