The Influence of Nation Branding on Tourism – How Slovakia Compares to Austria in Nation Branding - Goda, Natália, 1995-
Budovanie značky krajiny (nation branding) ako jeden z nástrojov, vďaka ktorému môžu krajiny pozitívne ovplyvniť svoju medzinárodnú reputáciu a cestovný ruch. Porovnanie rakúskeho a slovenského cestovného ruchu a navrhnutie odporúčaní na jeho zlepšenie. Poznatky a osvedčené postupy z Rakúska, ktoré by mohli byť aplikovateľné na Slovensku v kontexte cestovného ruchu s cieľom zlepšiť budovanie národnej značky a imidžu. Porovnanie postavenia Rakúska a Slovenska v indexoch budovania značky krajiny (Bloom Consulting Digital City Index, Good Country Index a Future Brand Index), s poukazovaním na prepojenie rakúskeho budovania značky krajiny s cestovným ruchom, zatiaľ čo Slovensko takéto prepojenie nevykazuje.